top of page
 • Abonnementen, losse lessen, Free play... help!
  We maken je graag even wegwijs tussen de opties bij Toddle & Tumble. Eerst en vooral zijn er onze abonnementen. Daarbij schrijven jullie zich in voor een reeks van 9 lesjes en zijn jullie elke week zeker van jullie plekje. Over die 9 weken bouwen we ook op naar de volgende mijlpaal in de ontwikkeling van je kindje. Bovendien kunnen jullie gedurende de looptijd van de reeks gratis gebruikmaken van de Free play momenten! Toch eerst even proeven of laat jullie agenda het niet toe wekelijks te komen? Dan is een losse les misschien iets voor jullie. Hierbij schrijf je je dus in voor een losstaand lesje. De lesjes zijn dezelfde als die die van de abonnementen. Op zich lukt dat perfect als je de vorige lesjes niet meegedaan hebt, maar het nadeel is dat er niet altijd losse lesjes beschikbaar zijn: vol is vol! Bij Free play, ten slotte, heb je vrij toegang tot een veilige en uitdagende omgeving om samen met je peuter of kleuter te ontdekken en verkennen. Anders dan in een indoor speeltuin ga je mee in de ruimte met je kindje. Je moedigt je kindje aan, helpt het om een obstakel te overwinnen en zorgt dat het zich veilig voelt. Tijdens Free play sessies wordt echter geen les gegeven, al zal er altijd wel iemand aanwezig zijn die je een woordje uitleg of raad kan geven.
 • Waar zitten jullie en hoe raak ik er?
  Je kan ons op de Hundelgemsesteenweg 320B in Merelbeke. Da's vlak aan de ring, afrit Merelbeke. De ingang bevindt zich aan de achterkant van het gebouw. Er zijn parkeerplaatsen voor en rond het gebouw, of langs de weg. Wie het openbaar vervoer verkiest: Bussen 41, 44, en 140 stoppen vlak voor onze deur aan de halte Merelbeke Ringvaartstraat Wie met de fiets komt kan natuurlijk naar gelieven vlak bij het gebouw parkeren. Voor het raam aan de voorzijde bijvoorbeeld.
 • Hoe kan ik reserveren?
  Je kan je inschrijven voor een volledige reeks (normaal 9 lessen) of een losse les. In beide gevallen kan dit via onze homepagina. Je betaalt online, tijdens de reservatie. Mocht dit geen optie zijn, kun je ons altijd bereiken via de chat of het contactformulier en dan bekijken we een oplossing. Een volledige reeks Naar het einde van elke reeks kondigen we de nieuwe reeks aan. De toegang tot de bookingspagina wordt eerst opengesteld aan de mensen die op dat moment een reeks volgen. Vervolgens de mensen op de wachtlijst en tenslotte aan iedereen. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op onze mailinglist onderaan deze pagina of volg ons op Instagram. Een losse les Als er nog plaatsjes over zijn kun je ook losse lessen reserveren. De ervaring leert ons dat de weekends meestal snel volzet zijn en er dus weinig plaatsje beschikbaar komen voor losse lessen. Onze excuses daarvoor.
 • In welke groep schrijf ik mijn kindje in?
  We bieden lessen aan van 4 maanden tot 4 jaar en verdelen de kindjes in 5 groepen. Bij elke groep is er een indicatie voor welke leeftijden de groep bedoeld is, maar lees zeker ook even de korte omschrijving door, want leeftijd blijft ook maar een getal. Normaal zou de omschrijving je een goed idee moeten geven waar je kindje best bij aansluit. Twijfel je nog, aarzel dan niet om ons even te contacteren. Vergeet dan zeker niet te vermelden waarom je precies twijfelt.
 • Ik kan geen les / reeks boeken
  De laatste maanden raken de weekends erg snel volzet. Om de kwaliteit van de lessen te kunnen garanderen beperken we het aantal kindjes per les. Het is dus mogelijk dat er geen losse lessen beschikbaar zijn op de momenten die voor jou best uitkomen. Wanneer je het bericht krijgt dat er voor de komende 6 maanden geen beschikbaarheid is, dan betekent dat eigenlijk dat er in de huidige reeks geen beschikbaarheid meer is. Bij de volgende reeks (hou onze mailinglist of instagram in de gaten!) zetten we normaal terug lessen open, in de mate van het mogelijke.
 • Hoe haal ik alles uit onze lesjes?
  Bij de aanvang van elke reeks gaan we altijd over onze richtlijnen. Deze zijn er niet enkel om alles vlot te laten verlopen, maar zorgen er ook voor dat je alles uit de lesjes kan halen. We overlopen even de belangrijkste: • Kom op tijd of 5 a 10 minuutjes te vroeg. Zo kan je kindje al even wennen aan de omgeving en kan het rustig ontdooien. • Slechts 1 begeleider in de zaal. Kom gerust met beide ouders of met een oma of opa, maar let er op dat er altijd maar 1 begeleider mee in de zaal is. Dat zorgt ervoor dat er vooral ruimte is voor de kindjes en ze niet geïntimideerd zijn door al die lange benen rondom hen. • Dwing je kind niet als het geen zin heeft. Soms zal je kind geen interesse hebben in een oefening. Aanmoedigen kan absoluut, graag zelfs. Maar forceer het niet, dat werkt enkel omgekeerd. • Zoek op tijd rust op. Onze ruimte heeft hoekjes en plekjes genoeg om even te ontprikkelen als het even te veel wordt voor je kindjes. Let op de signalen die je kindje uitstuurt en zoek ze op tijd op. • Wees betrokken. Moedig je kindje zachtjes aan zonder dwingend te zijn, en vier de kleine overwinningen die jullie samen behalen. • Schoenen uit. De kindjes turnen sowieso op blote voeten, zo stap je zeker op geen kinderteentjes. • De toestellen zijn van de kinderen. Ga er dan ook niet op zitten alsjeblief. Ze zijn er ook niet voor gemaakt. Voor de berg maken we graag een uitzondering, laat je zeker 1 keer volledig gaan!
 • Hoera, ik heb een gift card of kortingscode ontvangen! Wat nu?
  Wat leuk! Je kan je code zowel voor losse lessen als voor reeksen gebruiken. Voor kortingscodes kunnen er bepaalde voorwaarden zijn (een minimumbedrag, geldigheidsdatum, gift cards hebben enkel een geldigheidsdatum om rekening mee te houden. We weten het, ons bookingssysteem is hierin wat verwarrend. Kort samengevat zit het zo: 1. Heb je van ons of via een winkel een kortingscode ontvangen, dan is dit een "actiecode" of "promotiecode". Die kan je in de eerste fase van het bestellingsproces al ingeven. Als deze niet werkt is deze meer dan waarschijnlijk niet langer geldig. 2. Heb je echter een gift card ontvangen, dan kan je deze in stap 3 - betaling - gebruiken. Goed nieuws trouwens: als je iets bestelt dat minder kost dan de waarde van je gift card, dan blijft het resterende bedrag gewoon op je gift card staan en kan je de code dus gewoon nog eens gebruiken!
 • Krijg ik een attest voor de mutualiteit?
  Jazeker! Mensen die een lessenreeks booken krijgen onmiddellijk na de reservatie een attest doorgestuurd via mail!
 • Kan ik al een plaatsje reserveren voor de volgende reeks?
  Doordat we een klein team zijn is het voor ons moeilijk om de planning ver op voorhand vast te leggen. Vandaar dat we de reservaties voor een reeks pas pakweg een maand voor aanvang van de reeks open zetten. Als we nieuwe reeksen open zetten doen we dat eerst aan de mensen in de huidige reeks. Daarna zetten we de reservaties open voor iedereen. We communiceren hier altijd over via onze mailinglist en via instagram.
 • Mogen broer, zus, oma, opa meekomen?
  We vragen om het aantal toeschouwers beperkt te houden. Toddle & Tumble moet een plek zijn waar je kindje vrij & veilig kan bewegen. Daarom laten we tijdens de lessen maar 1 (volwassen) begeleider per kindje toe in de zaal. Indien jullie met meer komen wordt de andere bezoekers gevraagd om in de ontvangstruimte te blijven en de les van daaruit te volgen. Je kan natuurlijk tijdens de les wel eens wisselen van begeleider of eens een foto nemen, maar probeer de zaal zo veel mogelijk aan de kindjes te laten. Het belangrijkste is dat de kinderen vrij spel hebben en niet tussen volwassenen moeten slalommen! Een tweede kindje meebrengen kan ook, op voorwaarde dat het zich een les lang zelfstandig kan bezighouden in de ontvangstruimte. Als dat niet lukt vragen we een extra begeleider mee te brengen om zich over je kindje te ontfermen tijdens de les.

Openingsuren

Maandag

9u30 - 16u00

dinsdag

gesloten

Woensdag

9u30 - 17u30

Donderdag

gesloten

Vrijdag

9u30 - 12u30

Zaterdag 

9u00 - 16u00

Zondag 

9u00 - 12u30

Heb je een vraag, een wild idee of zin in een feestje? Zie je een samenwerking wel zitten of heb je gewoon zin in een babbel?

Zou je het leuk vinden dat Toddle & Tumble even langskomt in je kinderopvang, bij je thuis of elders op locatie?

Contacteer me via het formulier op deze pagina of mail naar [email protected]

Tot snel!

Niet gevonden wat je zocht?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page