top of page

Het verhaal achter Toddle & Tumble

Als sportieve mama van een jonge, actieve dochter ging ik al snel op zoek naar een plek waar  ik een gebrek aan mogelijkheden om te bewegen met de allerkleinsten onder ons. Peuterturnen in Gent bleek niet te bestaan, op wat losse lesjes knuffelturnen na. Wachten tot ze 4 jaar werd zodat ze kon aansluiten bij het kleuterturnen zag ik niet zitten.

Gepassioneerd door sport, beweging, en het menselijk lichaam wil ik kinderen van kleins af aan stimuleren om zich optimaal te ontwikkelen door hun lichaam te ontdekken, hun grenzen te verleggen en zich als persoon op cognitief, sociaal en emotioneel vlak te ontplooien. En natuurlijk ook heel veel plezier maken intussen!

"Bewegen dat is een zaadje dat je plant als je klein bent en alleen maar verder zal groeien naarmate je ouder wordt."

Het Idee

Dat sporten gezond is, daar moeten we niemand nog van overtuigen. Maar kan je sporten met een kleine baby? Of een kind jonger dan 4? 

Bij Toddle en Tumble willen wij graag de ruimte en de mogelijkheid creëren om vanaf de geboorte van je kind maximaal in te zetten op bewegen. Want bewegen is gezond! En als je sport en beweging op een jonge leeftijd stimuleert, is de kans zeer groot dat de kinderen deze actieve levensstijl behouden.

 

Jong geleerd is oud gedaan!

Alle voordelen op een rijtje

Psychomotorisch

Bewegen verhoogt je kracht en uithoudingsvermogen, het versterkt je spieren en botten. Het heeft een positieve invloed op je fijne en grove motoriek en zorgt voor een verbetering van je evenwicht en proprioceptie​​. Het ruimtelijk inzicht van je kind zal eveneens verbeteren door te bewegen. 

Sociaal cognitief

Bewegen alleen of in groep stimuleert het zelfvertrouwen, de luistervaardigheid, het concentratieniveau. Je kind leert instructies volgen, maar eveneens samenwerken, samen spelen en leert delen. Deze zaken hebben eveneens een positieve invloed op het leerproces van je kind. ​

Plezier & Q-time

We rushen en hollen van de ene afspraak naar de andere. Werk én privé én me time én dit én dat.... Het is moeilijk het evenwicht te bewaren.

Wij laten je genieten van een ongedwongen moment samen zijn met je kind. Plezier gegarandeerd. 

Een gezonde levensstijl

Vanaf dag 1 wordt gezond eten je letterlijk met de paplepel ingegeven. Maar wat met gezond bewegen? We helpen je graag met kleine tips & tricks die je kleine uk op weg helpen om te bewegen.

Zin gekregen in een sessie? 

bottom of page